National Repository of Grey Literature 2 records found  Search took 0.00 seconds. 
Rod Enterococcus: potravinářské a zdravotní aspekty
Maňáková, Simona
In my thesis I dealt with the use of the genus Enterococcus in foods and health risks associated with these bacteria. I characterized the typical signs of these organisms, how and what is different from the other microbes. I pointed out the contrast that occurs between their occurrence in human and animal organisms and their use in the food industry. Some species of these bacteria are able to produce biogenic amines in technological processes and they are able to threaten the health of the consumer. Because of their conditional pathogenicity I'm more focused on their effects on the human organism. Particularly nosocomial infections in hospital with longer hospitalized immunocompromised patients, where is high activity of these microorganisms.
Nosocomial Infections in an In-Patient Department
Kopecký, Jindřich Bc. ; Střítecký, Rudolf (advisor) ; Lešetický, Ondřej (referee)
Nozokomiální infekce jsou v současné době významnou příčinou vzrůstající morbidity a mortality ve všech zdravotnických zařízení. Neznalost či ignorance metod prevence nozokomiálních nákaz může vést k závažnému ohrožení zdraví a života pacienta a výraznému zvýšení nákladů na léčbu. Práce komplexně představuje problematiku nozokomiálních nákaz a jejich efektů na lůžkové zdravotnické zařízení. Pozornost je věnována charakteristice procesu šíření nákaz, popsání současného stavu ve sledování a prevenci nákaz a konečně popsání situace v jedné nemocnici okresního typu.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.